Ook Belgische Google Assistent krijgt ‘routines’

Vanaf nu kunnen Belgische gebruikers van de Google Assistant ‘routines’ instellen op het apparaat. Met een stemcommando wordt het zo mogelijk verschillende opdrachten te laten uitvoeren. Routines waren al in andere landen beschikbaar.

Door een voorgeprogrammeerd commando uit te spreken, kan zowel het koffiezetapparaat, de radio en de vaatwasmachine worden opgestart, je agenda worden voorgelezen en de achterdeur worden opengedaan. Hoeveel opdrachten worden uitgevoerd en in welke volgorde, kan de gebruiker zelf bepalen in de Google Home-app. Google rolt de nieuwe feature, die zowel mobiel als op smart home-apparaten beschikbaar is, de komende weken uit voor Belgische gebruikers.

Google heeft alvast zes routines voorgeprogrammeerd. Zo leest de Assistent bij het commando ’Hey Google, goedemorgen’ de weersvoorspelling, de laatste nieuwsberichten en de items die op de agenda staan en herinneringen voor. De routine ‘van huis vertrekken’ houdt in dat thermostaten, stekkers en lampen worden uitgeschakeld. Naast deze twee voorbeelden introduceert Google ook de Routines ‘bedtijd’, ‘ik ben thuis’, ‘van thuis naar het werk’ en ‘van het werk terug naar huis’ met elk specifieke handelingen. Bij die laatste twee wordt bijvoorbeeld de verkeersinfo meegegeven. 

De zes voorgeprogrammeerde routines zijn naar wens aan te passen. Zo kan ‘s ochtends ook het koffiezetapparaat mee aanspringen bij ‘goedemorgen’ of bij ‘ik ben thuis’ kan ook standaard een muziekgenre of radiozender starten.

Het is ook mogelijk zelf routines aan te maken. Zo kan je bijvoorbeeld elke dag bij het telewerken om half zes de lichten laten dimmen en partymuziek laten spelen om het einde van de werkdag, of ‘s vrijdags de werkweek, uit te luiden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-27T10:13:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.