Cake duikt op in app van bank Argenta

bankapp fintech app banking

De Belgische fintech Cake (van ex-Sparkcentral-stichter Davy Kestens) heeft een overeenkomst gesloten met Argenta. De bank gaat de functionaliteit van Cake in zijn eigen app inbakken en investeert anderhalf miljoen euro in de startup.

Cake lanceerde enkele maanden geleden zijn eigen app waarmee gebruikers inzichten krijgen in hun uitgavepatroon en dat over verschillende bankrekeningen heen. Die gebruikers kunnen ook kleine cashback-bedragen terugvorderen van bedrijven die met de startup samenwerken. 

Argenta neemt de functionaliteit van Cake nu direct in zijn eigen app op, zodat er geen apart programmaatje meer voor nodig is. Door het opnemen van Cake in zijn app wil Argenta aansluiting zoeken bij grotere banken als Belfius en KBC die hun apps al langer voorzien van bijkomende functionaliteiten, buiten de klassieke bankdiensten. De integratie moet deze zomer rond zijn. Gebruikers moeten expliciet toestemming geven om Cake inzage te geven in hun uitgaven.

Kapitaalinjectie

‘Het gebruik van onze app steeg het afgelopen jaar met twintig procent tot 560.000’, zegt Inge Ampe, coo van Argenta. ‘Klanten waarderen het gebruiksgemak. We zijn er dan ook van overtuigd dat onze klanten de app nog actiever zullen gebruiken dankzij de cashback-functionaliteit.’

De integratie van Cake in de Argenta-app gaat gepaard met een kapitaalsinjectie van anderhalf miljoen euro in de startup. ‘De investering onderstreept enerzijds het vertrouwen van Argenta in Cake en anderzijds biedt het Argenta de mogelijkheid de vinger aan de pols te houden van innovatieve spelers op het vlak van open banking’, zegt ceo Marc Lauwers. ‘Dit partnership sluit naadloos aan bij de digitale strategie van Argenta.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-11T11:02:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.