Whale krijgt miljoen euro extra kapitaal

Whale, een startup die een online leer- en kennisplatform bouwt voor kmo’s, heeft een miljoen euro opgehaald bij het Belgische Volta Ventures, het Nederlandse Peak Capital en de oprichters. De nieuwe financiering moet de wereldwijde expansie en marketinginitiatieven van Whale versnellen.

Whale biedt bedrijven een cloudplatform waar bedrijfsprocessen, procedures en kennis op één plek te centraliseren, zodat medewerkers sneller kunnen onboarden en opleiden. De startup richt zich op bedrijven met veel kenniswerkers. De oplossing van Whale biedt contextbewuste kennis aan binnen de tools en applicaties die een bedrijf gebruikt. Daardoor krijgt de juiste medewerker de juiste informatie op het juiste moment.  

Gary Vanbutsele, de ceo van Whale die het bedrijf stichtte samen met Bram Billiet, heeft eerder een it-servicebedrijf geleid en weet hoe tijdrovend het opleiden van werknemers op de traditionele manier kan zijn. Dat werd ook de trigger om met Whale te starten. ‘Soms voelde het alsof ik mezelf keer op keer herhaalde zonder echte vooruitgang’, zegt hij. ‘Ik moest een meer schaalbare en efficiënte manier vinden om mijn teams de kennis te geven die ze nodig hadden.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-15T10:15:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.