Izimi krijgt smartphone-variant

Cloud security

Izimi, de gratis online-kluis van het Belgische notariaat, heeft naast een web-versie nu ook een smartphone-app. De dienst is gratis beschikbaar in de App Store en de Google Play Store.

Izimi is een gratis digitale kluis waarin je vertrouwelijke documenten overzichtelijk kunt bewaren, zoals diploma’s, contracten, facturen en waardepapieren. De opslagcapaciteit bedraagt een Gigabyte. De documenten kan je ordenen volgens een voorgesteld stramien of je eigen wensen. Het is ook mogelijk om via Izimi alle akten te raadplegen die je sinds 2015 voor een notaris ondertekende. Een kopie aanvragen bij het notariskantoor, is dus niet meer nodig. De dienst bestond al als webservice, maar nu is er ook een mobiele app.  

Niemand buiten de gebruiker kan de data inkijken, wijzigen of hergebruiken. Documenten delen kan enkel mits je uitdrukkelijke toestemming geeft. Het delen gebeurt op een manier die veiliger is dan het traditionele e-mailverkeer. Ook met je notaris is data te delen, bijvoorbeeld als je op punt staat om te trouwen, een woning te (ver)kopen of een eigen zaak te starten.

De data die worden opgeslagen in een Izimi-kluis zullen nooit gebruikt worden voor commerciële doeleinden, benadrukt het notariaat. Het gebruik van Izimi kan ook handig zijn voor je erfgenamen. Na je overlijden hoeven zij niet te zoeken naar belangrijke paperassen of na te gaan wie je energieleverancier of telecomprovider was. Je kan je notaris de toestemming geven om de inhoud van je Izimi-kluis over te maken aan je erfgenamen. Zij kunnen zo ook op een eenvoudige manier een overzicht van je goederen aan de fiscus bezorgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-29T10:46:00.000Z Frederic Petitjean