Proximus komt met 5G-innovatieplatform

3D VR AR

Proximus gaat zakelijke klanten een ‘dedicated’ co-creatieomgeving ter beschikking stellen, waar ze de mogelijkheden van 5G voor hun specifieke bedrijf kunnen verkennen. Zo kunnen ondernemingen 5G-use-cases testen en valideren tegen beperkte investeringskost.

De eerste Proximus-klant die met het platform aan de slag gaat, heeft zich al gemeld. Het gaat om het bedrijf Mr. Watts dat 3d-visualisaties maakt voor bouwondernemingen. Door gebruik te maken van Hololens-brillen van Microsoft, die de 3d-modellen in de werkelijke omgeving integreren, leveren de visualisaties een schat aan informatie op voor bouwheren. Het project kan zowel op de werf als op afstand bekeken worden, en maakt daarvoor gebruik van de hoge bandbreedte van 5G. 

Potentiële use-cases zijn te vinden in uiteenlopende activiteitendomeinen, zegt Proximus, van de automatisering van industriële processen tot geconnecteerde werknemers, en van videoanalyses tot drone-inspecties. Wanneer een bedrijf interesse toont om 5G te testen, gaat de operator samen met zijn klant in cocreatiemodus om het potentieel van de toepassing te evalueren en de praktische procedures in goede banen te leiden.

Klanten kunnen daarbij in gebieden met 5G-dekking tests uitvoeren op hun eigen site. Voor klanten in gebieden waar nog geen 5G-dekking is, heeft Proximus in zijn hoofdkantoor bovendien een speciaal daarvoor voorziene testlocatie gecreëerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-23T10:28:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.