Legaltech Henchman haalt miljoen euro op

Wet en regelgeving

Henchman, een nieuwe speler op de juridische technologiemarkt, heeft zojuist zijn lancering aangekondigd na meer dan een jaar in stealth-modus te hebben gewerkt. Henchman ontwikkelt een Microsoft Word add-in waarmee juridische experten snel en efficiënt contracten opstellen.

Henchman, opgericht door Gilles Mattelin, Jorn Vanysacker en Wouter Van Respaille, bestaat uit een team van tien medewerkers. Het bedrijf helpt advocaten om hun clausules beter te recycleren, te delen en te perfectioneren. Doel is om het meest vervelende probleem van advocaten op te lossen - het gekende ‘Ik heb dit eerder geschreven, maar waar precies?’. Bij het opstellen van contracten vertrouwen juridische experten bijna altijd op contracten die zij of collega’s eerder schreven als benchmark of sjabloon. Wanneer ze op zoek gaan naar een specifieke clausule of gewoon naar algemene inspiratie, openen advocaten talloze mappen en documenten, waardoor de zoektocht erg tijdrovend wordt

De ​​drie oprichters zijn onbekend zijn bij de techgemeenschap: Gilles Mattelin, oprichter van Intuo, een talent management-platform dat in maart 2019 werd overgenomen door Unit4, en Jorn Vanysacker, cmo bij Intuo, drijven de groei van Henchman. Wouter Van Respaille, die zijn sporen verdiende bij PWC, sloot zich aan bij het go-to-market-duo als cto.

Het miljoen euro aan financiering is een mix van een Vlaio-innovatiesubsidie, bankfinanciering en privé-investeringen van Alex Segers (voormalige ceo van Domo) en Tim Clauwaert (voormalige ceo van Intuo).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-05T10:27:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.