Accelleran haalt 6,8 miljoen euro op

Het Belgische Accelleran, dat ran-software ontwikkelt voor gsm-netwerken, heeft een kapitaalinjectie van bijna zeven miljoen euro gekregen. Het geld komt van Cognitor Capital Partners en Qbix. Ook bestaande investeerders Capital-E en AAAF waren van de partij.

Acceleran werd in 2013 opgericht en bouwt open en cloud-gebaseerde software voor het radio access network (ran) van 4G- en 5G-gsm-netwerken. Dat maakt zaken mogelijk als netwerkvirtualisatie en software-gedefinieerde netwerken. 

‘Vanaf de oprichting is Accelleran een pionier geweest in het toepassen van cloud-gebaseerde virtualisatiearchitecturen op mobiele telecom, wat nu algemeen bekend staat als open of virtual ran’, zegt Frederic van Durme, ceo van Accelleran. ‘De nieuwe financiële steun en domeinexpertise van Cogito en Qbic, en de voortdurende steun van Capital-E en AAAF, zullen ons in staat stellen onze missie te realiseren om een wereldwijde, onafhankelijke leverancier van bedrijfskritische softwarecomponenten voor het ran te worden.’ 

Enkele weken geleden nog werd de Open RAN-coalitie opgericht, een industrieel verbond tussen dertig bedrijven die het gebruik van open technologieën in het ran wil stimuleren. Onder meer Nokia, AT&T, Samsung, Dell en Vodafone sloten zich aan. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-07T10:11:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.