Exact voorspelt betalingen in België

Softwarebedrijf Exact maakt het voortaan mogelijk voor boekhouders en kmo’s om te voorspellen wanneer ze de betaling van hun facturen kunnen verwachten. Op basis van het betaalpatroon van klanten voorspelt het bedrijf geholpen door artificiële intelligentie wanneer het geld op de rekening zal staan. Dat moet ondernemers helpen meer inzicht te krijgen in hun cashflow en het op tijd herkennen van knelpunten.

Uit een onderzoek van Exact blijkt dat één op de vijf kmo’s het beheren van de cashflow als grote uitdaging ziet. Meer dan de helft heeft er moeite mee de cashflow nauwkeurig te voorspellen. Door de nieuwe Days2Cash-feature ook in België te lanceren, wil het bedrijf de efficiëntie waarmee facturen behandeld worden, verhogen en kmo’s meer grip geven op hun administratie en cashflow. 

Het is nu mogelijk om de exacte status van verzonden facturen en de voorspelde betaaldatum per klant te bekijken en bij te houden. De software schetst met behulp van artificiële intelligentie een best-case- en een worst-case-scenario. Accountants hebben daarna de mogelijkheid om te filteren op openstaande posten waarvan het boekhoudpakket Exact Online denkt dat de betalingen te laat zullen binnenkomen.

‘De bedrijven die zich kunnen aanpassen aan deze uitdagende tijden, zijn de winnaars van morgen’, zegt Sigrid Jansegers, sales director bij Exact België. ‘Daarom is het voor ondernemers nog belangrijker snel digitale stappen te zetten. We helpen kmo’s door handvatten te bieden om beter en meer realtime-zicht te hebben op hun cashflow.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-28T09:51:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.