Econocom begeeft zich weer op overnamepad

De Belgische it-dienstverlener Econocom wil opnieuw aanknopen met groei en acquisities zullen daar een belangrijk onderdeel van vormen. Het bedrijf heeft alvast een eerste overname gedaan door het inlijven van de Britse it-distributeur Trams. Dat meldt De Tijd.

Ecoconom heeft enkele moeilijke kwartalen achter de rug, maar wil die lastige tijdingen nu definitief achter zich laten. Het bedrijf heeft zonet de Britse it-distributeur Trams ingelijfd, een kmo die een veertigtal mensen op de loonlijst heeft staan en zo’n 42 miljoen pond omzet draait (bijna 50 miljoen euro). De komende maanden zouden er nog verschillende andere acquisities op de agenda staan. 

Econocom kwam in zwaar weer terecht nadat ceo en hoofdaandeelhouder Jean-Louis Bouchard de scepter doorgaf aan zijn zoon Robert. De resultaten namen daarbij een duik, wat Bouchard senior ertoe noopte om opnieuw aan het hoofd van het bedrijf te gaan staan en een sanering op te starten. 

Die werpt nu zijn vruchten af. Econocom sloot de eerste zes maanden van dit jaar af met een stijging van de recurrente operationele winst van veertig procent. De nettowinst steeg zelfs met een factor zes. De omzetgroei was wel een stuk beperkter, met plus 1,7 procent. Volgens Econocom lag dat vooral aan bevoorradingsproblemen. 

Voor de rest van het jaar doet het bedrijf geen voorspellingen, maar er wordt wel vanuit gegaan dat de weg naar duurzame groei definitief is ingeslagen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-23T11:14:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.