Volvo investeert in Israëlische Foretellix

Volvo Group Venture Capital is een van de deelnemers aan een nieuwe investeringsronde van het Israëlische Foretellix. Dat bedrijf ontwikkelt een platform waarmee geautomatiseerde rijsystemen getest en gevalideerd kunnen worden.

Foretellix werd in 2018 opgericht en kon in de laatste financieringsrond 32 miljoen dollar bijkomend kapitaal losweken. Op die manier kan het bedrijf beter inspelen op de groeiende vraag naar zijn platform en producten, zegt ceo en mede-oprichter Ziv Binyamini. De nieuwste financieringsronde werd geleid door MoreTech Ventures. Naast Volvo Group Venture Capital, investeren ook Nationwide, NI en Japan-Israel High Tech Ventures in Foretellix. 

Een van de grootste uitdagingen van autonome systemen is te bepalen wanneer zo’n product veilig genoeg is om te commercialiseren. Dat is wat Foretellix aanpakt met zijn verificatieplatform. Het maakt gebruik van intelligente automatiserings- en big data-analysetools, gebaseerd op miljoenen rijscenario's om ervoor te zorgen dat het autonome voertuig zich onder alle mogelijke rijomstandigheden, inclusief randgevallen, correct gedraagt. 

Volvo is geen onbekende van het bedrijf. Met zijn divisie Autonomous Solutions is het al afgelopen maart een samenwerking aangegaan met Foretellix. ‘Op basis van onze ervaringen heeft Volvo besloten om ook in Foretellix te investeren’, zegt Nils Jaeger, president en hoofd van Volvo Autonomous Solutions.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-01T14:40:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.