PsiQuantum overweegt Vlaamse vestiging

Dit artikel delen:
Vlaanderen

PsiQuantum, een Amerikaanse startup die zich met kwantumcomputers bezighoudt, overweegt zijn nieuwe, Europese hoofdkwartier in Vlaanderen te vestigen. Dat schrijft De Tijd. De aanwezigheid van Imec in Leuven zou daar veel mee te maken hebben.

PsiQuantum bevestigt dat er al eerste gesprekken geweest zijn met de Vlaamse overheid over de vestiging van zijn Europese hub. Waar die hub precies voor moet dienen, is nog niet helemaal duidelijk, het zou kunnen gaan van r&d over productie tot klantenrelaties. 

Dat Imec in Vlaanderen gevestigd is en dat hier geschikt personeel te vinden is, is voor de topman van het bedrijf, de Australiër Jeremy O’Brien, een troef: 'Imec is een soort nucleus voor een sterk ecosysteem rond hardware en software, en dat is heel aantrekkelijk'. PsiQuantum zelf is ook voor Imec geen onbekende. Hun investeringsfonds Imec.Xpand is een van de investeerders in het bedrijf dat nu op ruim drie miljard dollar gewaardeerd wordt. 

Wanneer PsiQuantum de knoop doorhakt en een beslissing neemt over zijn nieuwe hub, is nog niet in steen gehouden. Volgens O’Brien volgt het verdict in ‘de komende maanden’. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-16T09:58:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.