Telenet werkt verder samen met Ericsson rond 5G

Partners handen

Ericsson en de telecomprovider Telenet breiden hun samenwerking uit met een vijfjarige overeenkomst. Ericsson zal instaan voor de planning, ontwerp, operations en optimalisatie van Telenets bestaande netwerk. De uitrol van 5G-hardware is al begonnen.

In het kader van de overeenkomst zal Telenet in 2022 de Ericsson Operations Engine implementeren. Dankzij de nieuwste ai- en automatiseringsoplossingen maakt die het mogelijk om de prestaties van het huidige mobiele netwerk te verbeteren. Telenet had Ericsson eerder al geselecteerd als leverancier van het 5G-radiotoegangsnetwerk, in een netwerkmoderniseringsdeal die in maart dit jaar werd aangekondigd. Ericsson zal verder extra diensten leveren om het netwerk te optimaliseren en zijn huidige mobile operation center uitbreiden met een monitoring van het vaste netwerk. 

Als onderdeel van de overeenkomst zal Ericsson vijftien mobiele netwerkexperts van Telenet aan boord halen. Zij zullen hun huidige arbeidsvoorwaarden behouden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-21T11:30:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.