Sleutelrol digitale tweeling bij milieudoelstellingen

Experts en industrieleiders willen dat digital twin-technologie bovenaan de agenda staat van het COP26-evenement dat dit jaar van 31 oktober tot 12 november in Glasgow plaatsvindt. Zij zien digitale tweelingen als een hulpmiddel om de huidige klimaatcrisis te beperken en willen dat de technologie wordt besproken en versneld.

De grootste uitdaging van COP26 (dat staat voor Conference of the Parties) is ervoor te zorgen dat de planeet tegen het midden van de eeuw netto-nul is en dat een mondiale temperatuurstijging van 1,5°C binnen bereik blijft.

Volgens een recent rapport van Ernst & Young zullen digitale tweelingen de koolstofuitstoot in gebouwen met 50-100 procent verminderen, de exploitatiekosten met 35 procent verlagen en de productiviteit met 20 procent verhogen. Dit adviesbureau ziet eveneens een belangrijke rol voor virtuele tweelingen bij optimalisatie van leveringsketens.

Gebouwen in steden wereldwijd zijn momenteel verantwoordelijk voor 70 procent van de wereldwijde koolstofemissies.

Regenwouden

De Braziliaan Arnildo Schildt, zeer (internationaal) actief op het vlak van milieubescherming, heeft een model ontwikkeld voor de bescherming van de regenwouden met behulp van koolstofkredieten en compensaties gekoppeld aan het internationaal Digital Twin-platform.

Schildt: 'We werken nu al twee jaar onvermoeibaar aan de ontwikkeling van een model met regeringen, de VN, internationale banken, academici en industriële partners en investeerders om de kracht van digital twin-technologie in te zetten om tegelijkertijd twee enorme uitdagingen voor ons milieu op te lossen. We hebben een delegatie die naar COP26 gaat en zullen dit direct na het evenement in Glasgow opvolgen met andere partnerschapsbijeenkomsten in het VK, Canada en de VS om dit te verwezenlijken.'

Grote steden

Steden

Enkele grote steden werken met de digital twin-technologie. De in Chicago gevestigde leverancier Cityzenith, met kantoren in het Verenigd Koninkrijk en India, lanceerde onlangs een internationaal initiatief, waarbij het zijn SmartWorldOS Digital Twin platform gratis aanbiedt aan grote vervuilende steden om emissies te volgen, te beheren en te verminderen.

New York en Las Vegas hebben zich onlangs aangemeld, en andere grote internationale steden zullen naar verwachting in de komende maanden volgen. 'Het gebruik van digitale tweelingen om emissies binnen de gebouwde omgeving op te sporen, te beheren en te verminderen is ongeëvenaard,' zegt Cityzenith-baas en oprichter Michael Jansen. “Ons 'Clean Cities - Clean Future' initiatief zal laten zien hoe gebouweigenaren en steden de exploitatiekosten en emissies drastisch kunnen verlagen met weinig of geen investeringen.'

Jansen is blij dat digitale tweelingen een gespreksonderwerp zullen zijn op COP26: 'Dit evenement moet technologieën zoals digital twins de kans geven om een verschil te maken in de strijd om de planeet te beschermen.'

Laatste hoop

"De waarheid is dat de uitstoot over de hele wereld stijgt"

Amerika's klimaatgezant John Kerry, die eerder dit jaar de inspanningen van de Amerikaanse regering terugschakelde naar het bestrijden van de klimaatverandering, gelooft dat COP26 de laatste, beste hoop is voor de wereld om de planeet te beschermen: "De waarheid is dat de uitstoot over de hele wereld stijgt, niet in genoeg landen daalt, en dat belangrijke landen een beleid voeren zeer gevaarlijk is voor iedereen."

Kerry zei ook dat als de uitstoot van broeikasgassen de komende negen jaar niet genoeg wordt teruggedrongen, er geen kans is dat de langetermijndoelstellingen worden gehaald.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-22T15:35:00.000Z Teus Molenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.