Prophix neemt Brusselse Sigma Conso over

Het Canadese Prophix, dat corporate performance management (cpm)-software maakt, neemt zijn Belgische branchegenoot Sigma Conso over. Verkopende partij is het investeringsfonds Fortino Capital.

De overname van Sigma Conso door Prophix maakt deel uit van een bredere strategie die begon in januari 2021 toen het investeringsfonds Hg een meerderheidsbelang nam in Prophix. Via de acquisitie zal de technologie van Sigma Conso, dat consolidatie- en management rapporteringssoftware bouwt, worden geïntegreerd in de Prophix-tools. Ook de zeventig medewerkers van Sigma Conso worden door Prophix overgenomen.

Met de oplossingen van Prophix kunnen middelgrote bedrijven hun financiële rapportering verbeteren, terwijl ze ook het budgetteringsproces standaardiseren en stroomlijnen. Dat moet dan leiden tot een snellere maandafsluiting, minder budgetteringsfouten en de mogelijkheid om op een meer flexibele manier te her-budgetteren.

Sigma Conso is in dezelfde markt actief en biedt naast software ook trainingen en diensten aan. Het Brusselse bedrijf werd in 2002 opgericht en is aanwezig in twintig landen. Daar bedient het naar eigen zeggen meer dan zeshonderd klanten. Fortino Capital investeerde in 2020 in Sigma Conso om het bedrijf te versterken en internationaliseren. Die kapitaalsinjectie loonde. Sinds de intrede van het fonds heeft Sigma Conso zijn verkoopcijfers meer dan verdubbeld, zijn team aanzienlijk uitgebreid, terwijl het ook de Duitse markt heeft betreden en zijn Aziatische distributeur heeft overgenomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-28T09:20:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.