BT vergroot dekking via 648 satellieten

BT gaat samenwerken met OneWeb, aanbieder van satelliet-communicatiediensten. De telecomdiensten-aanbieder wil onderzoeken hoe de technologie valt in te passen met satellieten in een lage omloopbaan. Dat moet uiteindelijk het antwoord geven op de vraag in hoeverre satelliet-oplossingen tegemoet komen aan de communicatiebehoeften van klanten.

Als het partnerschap succesvol blijkt, zal BT begin volgend jaar beginnen met de eerste live-tests met klanten. De samenwerking omvat een groeiend scala aan globale connectiviteit-oplossingen.

Philip Jansen, chief executive van BT Group: 'Satelliet-oplossingen vormen een belangrijk onderdeel van onze plannen om de connectiviteit wereldwijd uit te breiden. Doel is het dienstenaanbod voor onze klanten verder te diversifiëren.'

OneWeb biedt naar verwachting tegen juni 2022 een wereldwijde dekking door middel van een constellatie van 648 satellieten met een lage omloopbaan. Binnenkort zijn al diensten te leveren van de Noordpool tot de vijftigste breedtegraad, wat het hele Verenigd Koninkrijk bestrijkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-03T12:28:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.