Fiberklaar heeft zijn allereerste klant beet

eerste aansluiting vlnr: Rik Missault (ceo Fiberklaar), Benny Poppe, Geert Standaert (cto Proximus)

vlnr: Rik Missault (ceo Fiberklaar), Benny Poppe, Geert Standaert (cto Proximus)

De eerste actieve internetaansluiting via het open glasvezelnetwerk van Fiberklaar is een feit, negen maanden na de oprichting van het bedrijf. Benny Poppe in de Repelstraat in Sint-Niklaas ging met de absolute primeur lopen.

Poppe is de eerste die vanaf nu supersnel kan surfen op de Fiberklaar-infrastructuur, via een fiberabonnement van Proximus. Fiberklaar biedt immers zelf geen abonnementen aan, maar werkt daarvoor met derde partijen Proximus, Multifiber, RapidXS en Edpnet. Het bedrijf verwacht dat er volgend jaar nog meer operatoren zullen volgen. 

Het is geen toeval dat de primeur net is weggelegd voor Sint-Niklaas, en bijvoorbeeld niet voor grotere steden zoals Gent of Aalst. Fiberklaar mikt vooral op de inwoners van kleinere gemeenten en provinciesteden, en dus niet enkel voor wie in grotere (centrum)steden woont. Fiberklaar startte de voorbije maanden met verschillende informatiecampagnes in vijftien steden en gemeenten, begon met de eerste infrastructuurwerken in zes daarvan en ziet nu de eerste gebruikers actief op zijn netwerk.

De glasvezelinstallateur plant voor volgend jaar lanceringscampagnes in meer dan veertig steden en gemeenten in heel Vlaanderen en de huidige ploeg van zestig medewerkers moet tegen 2023 verdubbeld zijn. Met een investering van meer dan 2,5 miljard euro wil Fiberklaar tegen 2028 anderhalf miljoen Vlaamse huishoudens voorzien van een fiberaansluiting in huis.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-24T10:56:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.