Renault in zee met Dassault Systèmes

Partners handen

De Franse autobouwer Renault gaat zijn productontwikkeling standaardiseren rond het 3DExperience-platform van Dassault Systèmes. Het is voor het eerst dat een industrieel bedrijf op deze schaal genoemd platform adopteert.

Renault zal het ontwikkelen van alle programma's voor nieuwe voertuigen en mobiliteitsdiensten voortaan met 3DExperience doen. Daarmee vormt het cloudplatform de ruggengraat voor het in realtime delen van alle productgegevens over de volledige levenscyclus van de wagens en voor het beheer van de virtual twins van de diverse productconfiguraties.

Binnen de Renault Group gaan ruim 20.000 medewerkers uit verschillende afdelingen gebruikmaken van het cloudplatform voor het ontwikkelen van voertuigen. Denk daarbij aan design, product engineering, procesontwikkeling, inkoop van onderdelen en materialen, costing en kwaliteitsbeheer. Het platform biedt toegang tot dezelfde systemen en software, 3d-modellering en simulaties, die over de hele wereld in realtime worden bijgewerkt. De samenwerking op basis van virtuele tweelingen zal ook het delen van gegevens tussen de verschillende functies en de wendbaarheid binnen het bedrijf verbeteren. Tegelijkertijd worden de kosten verlaagd en wordt de ontwikkelingstijd van een voertuig met ongeveer een jaar verkort.

Renault zegt met 3Dexperience te willen inspelen op belangrijke trends in de transport- en mobiliteitsindustrie: de toenemende wet- en regelgeving, grotere productcomplexiteit, elektrificatie, connectiviteit, duurzaamheid en nieuwe mobiliteitsdiensten. Deze vereisen een snelle en eenvoudige koppeling van de functies en expertises binnen het bedrijf en zijn partners.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-01-05T10:42:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.