Belg valt voor opvouwbare smartphone

foldable plooibare smartphone plooibaar

In 2021 verkocht Samsung ruim vijf keer meer opvouwbare smartphones in België dan in 2020, zo maakt het Zuid-Koreaanse bedrijf wereldkundig. Van de in augustus geïntroduceerde Galaxy Z Fold3 en Galaxy Z Flip3 gingen 4,5 keer meer toestellen over de toonbank dan alle opvouwbare Samsungs in 2020 samen.

In 2011 onthulde Samsung zijn eerste prototype van een opvouwbare smartphone. Tien jaar later lijkt het commerciële succes van de (dure) apparaten een feit. Na de introductie van opvouwbare displays in 2011, duurt het trouwens nog jaren voor het publiek kennismaakt met de innovatie. Pas in 2019 lanceert Samsung de eerste Galaxy Fold, snel gevolgd door Galaxy Z Flip.

Achter het ontwerp van de Z Fold en de Z Flip gaan stevige innovaties schuil. Zo moeten een hoop technieken opnieuw worden uitgevonden om dit nieuwe type smartphone mogelijk te maken. Om de smartphone te open- en dichtklappen, ontwikkelde Samsung de zogenaamde Hideaway Hinge. Die maakt het bovendien mogelijk om de smartphone rechtop te zetten.

De opvouwbare toestellen zijn ook here to stay. Veel consumenten stappen speciaal voor de foldables van een ander merk over naar Samsung, blijkt uit marktonderzoek. Vooral het design, de draagbaarheid en een innovatieve, nieuwe vorm zijn voor consumenten de belangrijkste redenen om te switchen, zegt Samsung. 

Na Samsung hebben nog meer andere merken plooibare smartphones op de markt gebracht, onder meer Xiaomi, Oppo en Honor. Volgens de geruchtenmolen zou ook Apple aan dit soort toestellen werken, al zou de introductie ervan nog enkele jaren op zich laten wachten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-01-11T10:45:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.