Orange opent ook in Luik eigen 5G Lab

Na Antwerpen opent Orange Belgium nu ook een zogeheten 5G Lab in Wallonië, en meer bepaald in La Grand Poste in Luik, een hub waar recent ook Start it @KBC introk. Heeft zo’n onderzoekscentrum ook effect?

5G ging in Wallonië een stuk minder snel qua uitrol en populariteit, maar intussen zet Orange Belgium dus toch actief de stap naar dat landsgedeelte. Het doel van het lab in Luik is, volgens Orange, om ‘het mysterie rond deze nieuwe technologie op te helderen en te laten zien wat de mogelijkheden en toepassingen zijn’.

In het lab zullen eveneens nieuwe, innovatieve applicaties die gebruikmaken van 5G worden ontwikkeld en getest. Daarvoor zal worden samengewerkt met klanten, prospecten en partners. Met een totale oppervlakte van achtduizend vierkante meter profileert La Grand Poste zich als een van de grootste creatieve en technologische hubs van Wallonië. Eerder trok KBC met hun Start it-programma al naar La Grand Poste.

Brillen

Al wie geïnteresseerd is in 5G-technologie kan die komen testen en mag gebruikmaken van de apparatuur die de teams van Orange ter beschikking stellen, zoals routers, smartphones, tablets of geconnecteerde brillen. Of u kan eigen toestellen meebrengen om die te komen testen op de technologie. De experts van Orange Belgium zullen de ontwikkeling van nieuwe oplossingen op 5G ondersteunen door informatie te leveren en pilootprojecten te begeleiden.

Kandidaten, die nieuwe gebruikstoepassingen willen ontwikkelen, kunnen eveneens een beroep doen op het internationale netwerk van 5G Labs van de Orange Groep met steden als Parijs, Rijsel, Marseille en Boekarest. Bij de opening van het centrum van La Grand Poste zal de teller op tien hubs staan, waaronder ook Antwerpen in ons land.

Effect?

Heeft het 5G Lab echt een (positief) effect? Werner De Laet, chief enterprise, wholesale and innovation officer van Orange Belgium, vindt van wel. ‘Na de opening van ons eerste lab in België in Antwerpen hebben we vastgesteld dat het succes ervan een positieve dynamiek teweeg heeft gebracht in de regio’, stelt hij.

‘We zijn blij dat we nu 5G en de bijbehorende applicaties kunnen uitrollen in Wallonië’, aldus De Laet, die benadrukt dat ze met deze aanpak bovendien het economische relanceplan van het Waals-gewest steunen. ‘Ons project sluit aan bij de doelstellingen om startups te begeleiden, innovatie te promoten, in te zetten op duurzaamheid en bij te dragen aan de economische ontwikkeling en opleiding.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-01-26T11:17:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.