Nokia wil 400 miljoen investeren in techbedrijven

Logo

Nokia richt samen met het investeringsfonds NGP Capital een nieuw investeringsvehikel op. Daarin pompt Nokia als de enige geldschieter van het fonds vierhonderd miljoen dollar.

Het nieuwe fonds wil investeren in jonge, beloftevolle bedrijven die zich met edge-technologie, cloud, cybersecurity en digitale transformatie bezighouden. Nokia wil met de geldinjecties de financiële groei van de bedrijven bewerkstelligen, maar ook ecosystemen helpen uitbouwen en nieuwe technologieën en zakenmodellen lanceren.

Vooral bedrijven die met 5G-technologie aan de slag gaan, kunnen op de interesse van de Finnen rekenen. Naast technologische factoren vormt ook alles wat met 'environment, social and governance' te maken heeft, een belangrijke parameter om al dan niet in een bedrijf te investeren, zegt Nokia.

NGP Capital en Nokia werken al sinds 2005 samen, waarbij NGP is te zien als de ‘huisinvesteerder’ van Nokia. Het nieuwe fonds is het vijfde dat het duo opzet. Alles in totaal heeft Nokia 1,6 miljard dollar aan fondsen vrijgemaakt voor investeringen van NGP Capital. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-10T11:36:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.