IBM pompt geld in quantumspecialist Quantinuum

IBM Ventures investeert een bijkomend bedrag in Quantinuum, de dochter van Honeywell en Cambridge Quantum Computing. Cambridge Quantum zal ook toetreden tot IBM’s Quantum Hub.

Quantum Hub is een samenwerkingsverband dat IBM heeft opgezet om het gebruik van quantumcomputers te stimuleren en gezamenlijk aan onderzoek en ontwikkeling te doen. Door Cambridge Quantum op te nemen krijgen de klanten van dat bedrijf toegang tot Eagle, de onlangs aangekondigde 127-bit-kwantumprocessor van IBM en tot Qiskit, de opensource-SDK van IBM voor quantumapparaten. 

IBM en Cambridge Quantum zijn geen onbekenden van elkaar. In februari 2020 kondigde Big Blue al een eerste investering in het bedrijf aan. Net zoals toen werd ook nu geen concreet bedrag bekendgemaakt. 

Over Honeywell, de andere aandeelhouder van Quantinuum, wordt in de aankondiging met geen woord gerept. Zij ontwikkelen hun eigen quantumprocessoren, de zogenaamde 'ion trap’-gebaseerde modellen. Dat weerhoudt Cambridge Quantum er niet van om met IBM in zee te gaan omdat de klanten van Cambridge zo de processoren kunnen kiezen die voor hen het meest geschikt zijn. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-23T09:43:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.