IBM pompt geld in quantumspecialist Quantinuum

IBM Ventures investeert een bijkomend bedrag in Quantinuum, de dochter van Honeywell en Cambridge Quantum Computing. Cambridge Quantum zal ook toetreden tot IBM’s Quantum Hub.

Quantum Hub is een samenwerkingsverband dat IBM heeft opgezet om het gebruik van quantumcomputers te stimuleren en gezamenlijk aan onderzoek en ontwikkeling te doen. Door Cambridge Quantum op te nemen krijgen de klanten van dat bedrijf toegang tot Eagle, de onlangs aangekondigde 127-bit-kwantumprocessor van IBM en tot Qiskit, de opensource-SDK van IBM voor quantumapparaten. 

IBM en Cambridge Quantum zijn geen onbekenden van elkaar. In februari 2020 kondigde Big Blue al een eerste investering in het bedrijf aan. Net zoals toen werd ook nu geen concreet bedrag bekendgemaakt. 

Over Honeywell, de andere aandeelhouder van Quantinuum, wordt in de aankondiging met geen woord gerept. Zij ontwikkelen hun eigen quantumprocessoren, de zogenaamde 'ion trap’-gebaseerde modellen. Dat weerhoudt Cambridge Quantum er niet van om met IBM in zee te gaan omdat de klanten van Cambridge zo de processoren kunnen kiezen die voor hen het meest geschikt zijn. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-23T09:43:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.