Antwerpse Venly haalt 21 miljoen euro op

Venly-ceo Tim Dierckxsens

De Antwerpse blockchainspecialist Venly (voorheen Arkane) heeft 21 miljoen euro opgehaald in een nieuwe kapitaalronde. Dat melden De Tijd en Trends. Het bedrijf levert blockchaintechnologie voor onder meer e-commerce-sites en videogameontwikkelaars die aan de slag willen met nft’s en andere digitale transacties.

Een twaalftal fondsen doen mee aan de nieuwe kapitaalronde, de leiding is in handen van het Amerikaanse Courtside Ventures. Alles in totaal wordt Venly nu gewaardeerd op 110 miljoen euro. 

Met het nieuwe kapitaal wordt onder meer een speciaal team binnen het bedrijf opgericht dat de technologie van Venly moet integreren in game-engines als Unity en Unreal Engine. Op die manier kunnen gamebedrijven snel digitale transacties binnen games opzetten, zonder dat ze daar eigen ontwikkelaars voor moeten inzetten. De blockchaintechnologie wordt zo als het ware kant-en-klaar als een api aangeleverd. Ook in e-commerce ziet Venly interessante mogelijkheden. Zo werd samen met het Canadese Shopify een app ontwikkeld waarmee nft’s (non-fungible tokens) verhandeld kunnen worden. 

Venly heeft nu iets meer dan dertig mensen in dienst, in veertien landen. Tegen eind dit jaar moeten er een kleine honderd mensen op de loonlijst staan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-04-28T11:03:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.