België middenmoter in e-commerce, Nederland top

E-commerce

Geen enkel land heeft betere kaarten in handen om e-commerce te stimuleren dan Luxemburg. Dat blijkt uit een rapport van de UNCTAD, de United Nations Conference on Trade and Development. Nederland staat op de vierde plaats, België is maar 22ste.

Voor het derde jaar op rij is Luxemburg laureaat in het onderzoek van de Unctad. De organisatie nam 143 landen onder de loep en bekeek hoe het staat met het gebruik van internet, de veiligheid van de servers, betalingsmogelijkheden (inclusief mobiele betalingen) en de betrouwbaarheid van de postdiensten.

In de rangschikking vormen Luxemburg, Zwitserland en Noorwegen de top-drie. Daarna volgen Nederland en Zuid-Korea. België staat pas als 22ste gerangschikt en moet bijna al zijn buurlanden laten voorgaan. Op het aantal mensen die het internet gebruiken en het aantal veilige servers scoren we vrij goed, maar op Spanje, Italië, IJsland en Malta na, krijgen onze postdiensten zowat het laagste cijfer van heel Europa. Het Afrikaanse Niger staat op de laatste plaats.

Het rapport van de Unctad maakt ook gewag van het aantal mensen in een land dat al effectief online winkelt. Hier is Denemarken de koploper met meer dan 80 procent van de bevolking die wel eens via internet koopt. Luxemburg staat tweede, het Verenigd Koninkrijk derde en Nederland zevende (met net geen 70 procent). België volgt op de dertiende plaats met nog geen 60 procent. Zimbabwe sluit de lijst af met minder dan 1 procent. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-10T11:30:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.