Cisco helpt notarissen met digitale transformatie

Digitale transformatie

De Federatie van Notarissen (Fednot) gaat nieuwe, hoofdzakelijk digitale diensten ontwikkelen voor burgers, ondernemers en overheden. Cisco zal de basisinfrastructuur leveren voor die digitalisering. Fednot heeft gekozen voor de application-centric infrastructuur van Cisco (aci).

De notarisfederatie tekende een visie uit die de organisatie toekomstgericht moet transformeren. ‘Als we de toekomst van onze ruim vijftienhonderd notarissen willen garanderen, moeten we technologie omarmen en inzetten op een digitale dienstverlening’, zegt chief information officer Rudi Somers. ‘We voorzien een proeftuin waarin we zullen experimenteren met nieuwe digitale technologieën zoals blockchain. Daarvoor hebben we een krachtige en zelfsturende infrastructuur nodig. Dat moet ons toelaten om nieuwe diensten meteen beschikbaar te stellen, sneller in te spelen op nieuwe behoeften van onze notarissen en de dienstverlening aan burgers te verbreden.’

De nieuwe application-centric infrastructuur van Cisco (aci) wordt het fundament voor de acht kritische toepassingen van Fednot. Onder meer de communicatiesoftware tussen de overheid en het notariaat draait in de datacenters van Fednot, net als de systemen die alle kantoren met elkaar verbindt. Aci zal die communicatie en verbinding voor zijn rekening nemen.

Cisco-partner Computacenter zal de veertien nieuwe Nexus 9000 hogecapaciteitsswitches van Cisco installeren in het nieuwe datacenter van Fednot. Begin 2018 moet die installatie klaar zijn. Midden volgend jaar wordt de installatie gespiegeld in een tweede datacenter, zodat de bedrijfszekerheid gegarandeerd is. Met het aci-besturingspaneel kan Fednot de twee datacenters als één groot geheel bedienen. De terugverdientijd werd berekend op zeventien maanden doordat de federatie bespaart op it- en beheerkosten. De tijd om applicaties te activeren, is met de helft ingekort.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-15T11:21:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.