Solvay versnelt digitale transformatie met SAS

Solvay en SAS hebben een overeenkomst getekend waarbij het chemieconcern zijn digitale transformatie gaat versnellen met een platform van SAS. Dat moet bijdragen tot een verbetering van de productieprestaties.

De samenwerking zal in eerste instantie worden toegepast in Solvays grootste productieomgevingen en moet de dagelijkse productiviteit verhogen of het verbruik van grondstoffen verminderen. Het bedrijf mikt met name op capaciteitsverhoging, procesoptimalisatie, verminderd energieverbruik en groter rendement.

‘Dankzij onze samenwerking met SAS kunnen we coherent en efficiënt geavanceerde oplossingen voor data analytics uitrollen en een zakelijke meerwaarde realiseren’, zegt Alain Faessler, Solvay Group General Manager voor Industrial. ‘Door gebruik te maken van één enkel platform versnellen we de ontwikkeling en systematische uitrol doorheen ons industrieel netwerk, en de impact op onze business.’

De samenwerking is begonnen met een heel pragmatische aanpak, waarbij de kennis van de ingenieurs en expertise in data science werden gecombineerd, wat Solvay onmiddellijk voordelen heeft opgeleverd. ‘Hieruit blijkt de kracht van het SAS platform: exploratie, maar belangrijker nog, de mogelijkheid om modellen te ontwikkelen en ontwerpen die ingenieurs en operatoren toelaten om hun manier van werken aan te passen’, zegt Jeroen Van Godtsenhoven, managing director SAS Belgium & Luxembourg.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-19T09:55:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.