Cloudian neemt Infinity Storage over

Het Amerikaanse Cloudian, specialist in enterprise object storage-systemen, heeft het Italiaanse Infinity Storage overgenomen. Die laatste is een in Milaan gevestigde leverancier van software-defined file storage-oplossingen.

Met de technologie van Infinity kan Cloudian klanten geïntegreerde oplossingen voor file en object storage aanbieden die al hun ongestructureerde data verenigen binnen een onbeperkt schaalbare storage pool. Dat moet leiden tot een vereenvoudigd opslagbeheer en tot lagere totale eigendomskosten ten opzichte van traditionele nas-systemen met meerdere storage silo’s. Cloudian spreekt van besparingen tot 70 procent.

Infinity Storage en Cloudian zijn geen onbekenden voor elkaar. De bedrijven werkten al samen aan de ontwikkeling van de Cloudian HyperFile nas-controller, die gebruikt wordt voor het aanbieden van file services van grootzakelijke kwaliteit vanuit Cloudian HyperStore. Deze biedt alle nas-functionaliteit die nodig is voor zakelijk gebruik, zoals SMB(CIFS)-/NFS-ondersteuning, snapshots, non-disruptive fail-over, scale-out performance, Posix-compliance en integratie met Active Directory en Worm.

Caterina Falchi, de oprichtster van Infinity Storage, is trouwens de uitvinder van het file system write-once-read-many (Worm), dat voorziet in jukebox file management en transparante toegang biedt tot data binnen een beveiligde omgeving. Worm werd oorspronkelijk ontwikkeld voor het waarborgen van de data-integriteit voor compliance-doeleinden. Meer recentelijk vervulde het file system een cruciale rol bij het beschermen tegen datacorruptie door malware en ransomware. Falchi treedt toe tot de organisatie van Cloudian als vice president File Technologies.

In het marktsegment van scale-out-platforms zoals dat van Cloudian zit de komende jaren nog flink wat groei. In 2021 zal meer dan 80 procent van alle bedrijfsgegevens worden opgeslagen in scale-out storage-systemen in enterprise datacenters op locatie of in de cloud, voorspelt het marktonderzoeksbureau Gartner. Dat is een stijging van 30 procent ten opzichte van dit jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-20T10:06:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.