CGI tekent twee contracten met Franse spoorwegen

Contract ondertekenen

De Franse nationale spoorwegmaatschappij SNCF en CGI hebben hun kwarteeuw partnership luister bijgezet met het afsluiten van twee grote applicatiemanagement-contracten.

De ict-leverancier gaat de Franse vervoerder allereerst helpen het Human Resources Information System te upgraden. Dit HRIS ondersteunt SNCF dagelijks bij alle processen rond personeelszaken – variërend van salarisadministratie tot training en recruitment – en bevat ruim tachtig met elkaar verknoopte applicaties. CGI - voorheen Logica (CMG) - gaat hier per direct mee aan de slag en richt hiervoor een zogeheten HR Application Management Service Center in waar tachtig ontwikkelaars en consultants aan de slag gaan.

Een tweede uitdaging vormt een breed palet aan SNCF-applicaties voor het onderhoud en de beveiliging van het spoornetwerk. Dit contract valt onder de afdeling SNCF Réseau, dat verschillende programma’s heeft opgezet om zijn it-systemen te upgraden. Ook hier zal CGI een service center oprichten om die nieuwe systemen te beheren. Ook het beheer en de ontwikkeling van productiviteitsoplossingen om de verschillende business units te helpen valt hier onder; dat gaat onder meer over mobility, big data en IoT. De duur van dit contract is vijf jaar.

‘Onze nieuwe contracten met SNCF tonen de kracht aan van ons vijfentwintigjarig partnership’, zegt Jean-Michel Baticle, topman van de CGI-activiteiten in Frankrijk, Luxemburg en Marokko. ‘Ik ben ervan overtuigd dat de expertise van CGI SNCF zal toelaten om zijn performantie te verbeteren en zijn strategische objectieven te behalen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-04T11:56:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.