Schneider Electric biedt industrie IoT-alarmdienst

Schneider Electric gaat industriële klanten, die aan de slag gaan met internet-of-things (IoT)-toepassingen, ondersteunen met een zogeheten Asset Advisor. Deze dienst bestaat uit tools voor risk management en cloudmonitoring en uit een servicebureau dat 24 uur per dag kan worden gebeld. De Asset Advisor is vooral bedoeld voor kritische it- en energie-infrastructuren en datacenters.

Dit maakt het technologieconcern bekend op het klantenevenement Innovation Summit 2018 op het beursterrein Paris Expo. De Asset Advisor, onderdeel van het IoT-platform EcoStruxure van Schneider Electric, wordt wereldwijd uitgerold. In eerste instantie in Frankrijk, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en India. Naderhand volgt de rest van de wereld. Naar verwachting zal deze adviesdienst in de Benelux in 2019 volledig operationeel zijn.

Volgens Kevin Brown, chief technology officer van de tak IT Business bij Schneider Electric, zitten er in cloudplatforms, die klanten gebruiken, al volop ingebouwde sensoren en dataloggers. Die zorgen voor een stroom aan gegevens, maar daar gebeurt nu nog te weinig mee. 'Bedrijven passen wel analyses toe en krijgen dan meer zicht op de voorspelbaarheid van bijvoorbeeld onderhoud. Maar pro-actief met een analyse omgaan om bijvoorbeeld processen anders in te richten of storingen voor te zijn, gebeurt mondjesmaat', stelt hij tijdens de Innovation Summit.

Dashboard

'Met onze Asset Advisor bieden wij klanten die IoT-toepassingen gebruiken 24 uur per dag assistentie', vervolgt Brown.  'Wij combineren IoT- en cloud-analyse- en monitoringtools, waarbij we gebruikmaken van kunstmatige intelligentie, met de kennis en ervaring van onze experts. Daardoor zijn we in staat van te voren al te zien waar het in een industriële IoT-omgeving mis dreigt te gaan.'

Klanten kunnen aan de hand van een dashboard, waarmee ze inzicht krijgen in de status van hun IoT-omgeving, beslissen of ze zelf actie ondernemen of contact opnemen met het servicebureau van Schneider Electric. Brown: 'Die wordt bemand door medewerkers met veel kennis van zaken. De Asset Advisory is met name bedoeld voor het ondersteunen van kritische systemen en apparatuur in datacenters, centrales en ketelruimtes.'

Het is de bedoeling dat wereldwijd zo'n zevenduizend Scheider Electric-experts, ondersteund door 5500 getrainde medewerkers van partners, aan het servicebureau van de Asset Advisor verbonden worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-06T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.