CTG zet personeelszoektocht verder

Softwaretester zoekt schoolverlaters en vijftigplussers

Sollicitatiegesprek

Pieter Vanhaecke, directeur van de Europese Testing-divisie bij CTG

De it-dienstenleverancier CTG, gespecialiseerd in het testen van software, zet zijn voortdurende zoektocht naar personeel verder. Voor dit jaar wil het bedrijf graag vijftig tot zestig mensen in dienst nemen. Daarbij wordt specifiek gemikt op schoolverlaters en vijftigplussers.

De personeelshausse bij CTG komt er omdat bedrijven steeds meer software en apps lanceren en deze ook grondiger willen testen. De digitalisering zorgt er ook voor dat ondernemingen veel vaker softwarereleases uitrollen, omdat ze net zo wendbaar willen zijn als de Ubers en AirBnb’s van deze wereld. Vroeger was een nieuwe release per kwartaal de norm. Nu zijn er soms om de paar dagen nieuwe versies beschikbaar.

‘Bedrijven kunnen het zich minder en minder veroorloven om een software of app te lanceren met fouten. Een kleine bug die het computersysteem platlegt of een populaire app vertraagt of buiten dienst stelt, kost niet alleen handenvol geld. Het brengt het bedrijf ook grote imagoschade toe’, zegt Pieter Vanhaecke, directeur van de Testing-divisie bij CTG.

Voor al dat werk is wel personeel nodig en dat is tegenwoordig niet zo eenvoudig te vinden. ‘We proberen dat onder meer op te vangen door zelf opleidingen te geven’, zegt Vanhaecke. ‘In onze CTG Academy geven we zelf opleidingen rond agile, tooling en methodologieën. In 2017 hebben we zo ruim 1600 trainingsdagen gegeven, gemiddeld zeven mensen per dag.’

Twee type it'ers

CTG mikt specifiek op twee types om zijn personeelsbestand aan te vullen. Enerzijds zijn dat jonge schoolverlaters, maar anderzijds ook vijftigplussers. Die laatstgenoemde categorie heeft de naam om duur en weinig flexibel te zijn. ‘Maar je ziet toch dat die mensen veel kwaliteiten hebben die wij goed kunnen gebruiken’, reageert Vanhaecke. ‘Ze hebben al wat ervaring achter de rug en kunnen vaak goed voeling krijgen met onze klanten. Soms zijn het ook mensen die bijvoorbeeld al bij een bank gewerkt hebben, maar dan niet in de it-afdeling, maar in de administratie bijvoorbeeld. Die begrijpen de business. Ze hebben vaak ook de capaciteiten waar een goede tester over moet beschikken: zorgvuldig zijn, oog voor detail hebben en je mond durven opendoen. Als tester moet je goed kunnen uitleggen wat er nog aan de software moet verbeteren en tegelijk moet je ook begrijpen wat zo’n business analist nu eigenlijk precies verwacht.’

Vorig jaar had CTG al de ambitie om 75 nieuwe mensen aan te werven, dat zijn er uiteindelijk een vijfendertigtal geworden. Voor dit jaar is de ambitie om de loonlijst verder te laten aangroeien van 140 naar tweehonderd man.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-19T11:02:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.