Britse NHS stapt over op Windows 10

Ziekenhuis, kliniek, gezondheid, dokter

De National Health Service, de Britse gezondheidszorg die door de overheid wordt gefinancierd, gaat zijn volledige it-park naar Windows 10 upgraden. Dat moet de digitale veiligheid verbeteren.

De NHS kwam recent nog onder vuur te liggen over de manier waarop de dienst met cyberveiligheid omging. De dienst was ook een notoir slachtoffer van de WannaCry-aanval, waarbij duizenden afspraken en operaties uitgesteld werden omdat alle it-systemen waren geblokkeerd.

Volgens de overheid zijn het dus vooral de verbeterde veiligheidsfuncties in Windows 10 (zoals Smartscreen en Windows Defender) die een upgrade rechtvaardigen. ‘Het belang van het verbeteren van de beveiliging van de NHS kan niet overschat worden’, zegt topvrouw Cindy Rose van de NHS. ‘Een gecentraliseerde overeenkomst rond Windows 10 zorgt voor een consistente aanpak van de veiligheid en laat de NHS toe om snel zijn it-infrastructuur te moderniseren.’

Hoeveel de overheid Microsoft moet betalen voor de levering van Windows 10, is niet bekendgemaakt, maar het gaat om een ‘miljoenenbedrag’. Naast de aankoop van het nieuwe besturingssysteem, gaat de NHS daarnaast ook voor zestig miljoen pond aan infrastructuurupgrades doorvoeren. Zo is er 21 miljoen pond voorzien voor nieuwe firewall-systemen in grote ziekenhuizen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-02T09:55:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.