Dell: 'Security by design' basis digitale transformatie

Dell Technologies World 2018

Willen bedrijven digitale veranderingen doorvoeren dan moet de it-beveiliging vanaf het begin geborgd zijn door 'security by design'. Waar voorheen functionaliteit voorop stond moet nu eerst de volle aandacht op het ontwerp van de beveiliging komen. Dat stelt Michael Dell, ceo van Dell Technologies, in een toelichting op de strategie van het bedrijf tijdens een gebruikersconferentie in Las Vegas.

Michael Dell vertelt tijdens zijn keynote op Dell Technologies World 2018 dat in zijn ogen technologie de drijfveer is voor menselijke vooruitgang. Hij merkt dat sinds het begrip 'digitale transformatie' vanuit de it-wereld publiekelijk is doorgebroken technologie bovenaan de agenda van bedrijfsleiders staat. 'Zij kijken hoe de inzet van technologie kan bijdragen aan omzetgroei door middel van een betere klantbinding en nieuwe businessmodellen, producten en/of diensten.’

Hij meent dat de digitale transformatie elke sector aan gaat. Wanneer bedrijven hier niet in mee gaan, raken ze naar zijn idee achterop. Dell Technologies heeft daarom als doelstelling bij zijn huidige portfolio om klanten te ondersteunen bij die digitale transformatie. Dit doet het bedrijf op basis van drie pijlers: it, security en de werkplek.

Drie pijlers

Dell: ‘Een digitale transformatie vraagt allereerst om een transformatie op gebied van it. De infrastructuur moet geoptimaliseerd en gemoderniseerd worden en de processen moeten geautomatiseerd worden. Een onderdeel hiervan is de softwareontwikkeling, die moet agile worden.’ Volgens de ceo moeten bedrijven de overstap maken naar cloud native-omgeving, waarbij applicaties gemoderniseerd worden. Onderdelen hiervan zijn een scale-out infrastructuur en software defined datacenter.

De tweede stap is de zogenaamde workplace-transformatie. De inzet van technologie moet het voor medewerkers makkelijker en efficiënter maken om (samen) te werken. Bijvoorbeeld door altijd, overal en vanaf elke plek toegang te krijgen tot data. Hierbij kan het werk ondersteund worden met technologieën zoals machine learning, deep learning en virtual- en augmented reality.

Tot slot is transformatie van de security belangrijk. ‘In dit stadium moeten bedrijven de infrastructuur goed beveiligen en alles goed afschermen. Daarnaast nadenken over wat gedaan moet worden als een hacker het systeem is binnen gekomen verdient de volle aandacht.‘ De ceo legt uit dat vroeger de functionaliteit op eerste plek stond, maar dat security nu al vanaf het begin geborgd moet worden via security by design.

Dell claimt bedrijven op alle vlakken van de digitale transformatie te kunnen ondersteunen door het end-to-end aanbod van alle bedrijfsonderdelen. Dat zijn: Dell, Dell EMC, Pivotal, RSA, SecureWorks, Virtustream en VMware.

Europa

In een andere sessie op Dell Technologies World 2018 vertelt Henrik Thomsen, algemeen directeur West- Europa en Rusland bij Dell EMC, hoe ver Europese bedrijven zijn op het gebied van de digitale transformatie. Volgens hem zijn alle landen ongeveer even ver en is er niet één land koploper. Hij vertelt dat er echt naar individuele instellingen gekeken moet worden.

De Deen geeft banken en verzekeraars als voorbeeld. ‘In sommige landen waarvan je verwacht dat ze al ver gevorderd zijn is nog maar een klein gedeelte van de infrastructuur gemoderniseerd om bijvoorbeeld internetbankieren mogelijk te maken. Bij die instellingen draaien de kernsystemen nog op mainframes. In andere landen, waarvan je minder snel verwacht dat ze al digitaal getransformeerd zijn, wordt al getest met de inzet van kunstmatige intelligentie en machine learning.’

Ook ziet Thomsen een opkomst internet of things (IoT)-projecten. ‘Vaak willen bedrijven hiermee aan de slag gaan, maar weten ze niet waar te beginnen. In de afgelopen zes maanden begonnen bedrijven toch te experimenteren met IoT. Denk hierbij aan slimme gebouwen, het meten van de luchtkwaliteit of het maaien van gras in parken.

Dell Technologies World 2018

Dell Technologies World vond van 30 april tot en met 2 mei plaats in Las Vegas. Dit is de eerste editie van de gebruikersconferentie met deze naam. Alle merken van Dell Technologies zijn hier vertegenwoordigd. Het event is goed voor meer dan veertienduizend bezoekers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-07T08:52:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.