Eurocontrol neemt vlucht vooruit met Cegeka

Vliegtuig

Eurocontrol, de Europese organisatie voor luchtverkeersleiding, gaat met Cegeka in zee voor zijn digitale transformatie. Eurocontrol wil daarbij zowel zijn technologie als zijn processen vernieuwen. Cegeka werkt voor het contract samen met Thales.

Concreet zocht Eurocontrol een partner om zijn digitale transformatie op twee vlakken te begeleiden. Vooreerst zal Cegeka de focus leggen op technologie en innovatie. Het opstarten van de agile software development methodologie vormt het eerste agendapunt. Maar ook IoT, machine learning, en DevOps komen aan bod. Daarnaast wil Eurocontrol ook focussen op de manier waarop het interageert met klanten en stakholders. De luchtverkeersleidingorganisatie is actief in meer dan veertig Europese landen en wil de applicaties nog meer openstellen voor alle stakeholders die in die landen actief zijn. Cegeka vormt voor dit luik een partnerschap met Thales in het consortium Innovdata.

‘Aangezien de luchtvaartsector de komende jaren nog sterk zal groeien, moet Eurocontrol ervoor zorgen dat het met de laatste technologieën mee gaat om zo de best mogelijke service te kunnen blijven aanbieden aan zijn Europese luchtvaartstakeholders’, zegt Eamonn Brennan, directeur-generaal van Eurocontrol. ‘Innovdata zal ons helpen dat te bereiken met hun diensten in het luchtvaartdomein en door ons te ondersteunen bij het implementeren van nieuwe technologieën die ook echt business value genereren.’

Het contract, waarover geen mededelingen werden gedaan omtrent de waarde, geldt voor vijf jaar en kan nog met twee jaar verlengd worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-28T13:36:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.