Fintech-speler The Glue haalt vijf miljoen op

De Belgische start-up The Glue krijgt een kapitaalsinjectie van vijf miljoen euro van het Franse Idinvest. Dat schrijft De Tijd. De oprichters van The Glue zijn fintech-pioniers Jurgen Ingels en Stefan Dierckx. Ook Wim De Waele (iMinds) is er bij betrokken.

Banken met verouderde legacy it-systemen helpen om het tijdperk van apps en ‘open banking’ binnen te stappen. Dat is, kort gezegd, de missie van The Glue. Het bedrijf werd in 2015 opgericht door Jurgen Ingels (Clear2Pay), Stefan Dierckx, (Projective) en Wim De Waele (iMinds). Via het softwareplatform van The Glue kunnen banken snel nieuwe digitale diensten aanbieden.

Begin vorig jaar stopte het het Zwitserse fonds Polytech Ecosystem Ventures al vijf miljoen euro in The Glue. Nu investeert ook het Franse Idinvest hetzelfde bedrag. Ingels kent het fonds nog uit de tijd van Clear2Pay, waarin zij ook hadden geïnvesteerd.

The Glue boekte vorig jaar een omzet van 2,5 miljoen euro, dit jaar en volgend jaar wordt telkens op een verdubbeling van dat bedrag gemikt. Tegen dan moet het bedrijf ook break-even draaien. In de klantenportefeuille van The Glue zit nu onder meer BNPParibasFortis en verzekeraar NN (Nationale Nederlanden). Het bedrijf heeft nu een kleine vijftig medewerkers.   

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-20T14:05:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.