Feweb met Artevelde in scholing digital transformers

Feweb (de beroepsorganisatie van de digitale sector) en de Gentse Artevelde Hogeschool lanceren een nieuw postgraduaat om digitale professionals de kennis en vaardigheden bij te brengen waarmee ze bedrijven kunnen helpen bij hun digitale omslag. Voor de opleiding zijn 25 topexperten uit de sector aangetrokken om de lessen te geven.

Digitale experts die bedrijfsleiders kunnen begeleiden bij de digitale omslag zijn nog steeds (te) dun gezaaid. Het nieuwe ‘Postgraduaat Digital Business Transformation’ van Feweb en Artevelde Hogeschool wil daaraan verhelpen.

‘Uit onderzoek blijkt dat 60 procent van de Belgische kmo’s vindt dat ze te weinig kennis hebben over de digitale transformatie’, zegt Patrick Marck van Feweb. ‘Daarenboven hebben ze problemen om de juiste profielen te vinden om die digitale omslag te maken. Samen met de Artevelde Hogeschool willen we de volgende generatie van digitale experts klaarstomen om onze kmo’s future proof te maken.’

In de lessen leren studenten ook hoe financiële en operationele dashboards te interpreteren en hoe om te gaan met project en change management. Om deze opleiding zo nauw mogelijk bij de bedrijfsrealiteit te laten aansluiten, moeten de studenten de opgedane kennis en vaardigheden omzetten in een case study en komen de docenten uit de sector zelf. Daaronder bekende namen als Carole Lamarque (Duval Union Innovation), Jeroen De Wit (Teamleader), Pascal Sabbe (The Reference), Omar Mohout (Sirris) en Thierry Geerts (Google).

Het postgraduaat gaat van start op 2 oktober en kost 2750 euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-17T15:30:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.