iBanfirst verhoogt kapitaal met 15 miljoen euro

De Brusselse fintech-scale up iBanfirst kondigt een kapitaalsverhoging aan van vijftien miljoen euro. Het is de historische aandeelhouder Xavier Niel en de risicokapitaalfondsen Serena en Breega die het geld ophoesten.

Deze nieuwe fondsen zijn bestemd voor research and development, de lancering van nieuwe diensten en de versterking van de internationale aanwezigheid van iBanFirst, zo schrijft het bedrijf in een persbericht.

iBanFirst – in 2013 opgericht door Pierre-Antoine Dusoulier – maakt het voor bedrijven mogelijk om betalingen en overschrijvingen in vreemde valuta uit te voeren door via het webplatform gebruik te maken van realtime wisselkoersen. In 2016 haalde iBanFirst al tien miljoen euro op om zijn groei te ondersteunen en de lancering van nieuwe diensten te financieren. Sindsdien is het bedrijf stevig gegroeid en ging het van zestien naar negentig medewerkers. In januari 2018 was iBanFirst als eerste fintech aanwezig op het Isabel-platform, wat het bedrijf toelaat ondernemingen wisselkoersen in real time aan te bieden.

Het Franse risicokapitaalfonds Serena, gespecialiseerd in de it-sector, heeft de leiding over deze kapitaalverhoging. De andere investeerder is Breega, een Europees risicokapitaalfonds dat start-ups in de digitale economie financiert. De Franse ondernemer Xavier Niel (Iliad) heeft ook opnieuw in iBanFirst geïnvesteerd.

iBanfirst verwacht veel van de nieuwe Europese PSD II-wetgeving die dit jaar in voege gaat. Daarbij zullen ook nieuwe, niet-bancaire spelers met betaaldiensten op de markt mogen komen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-15T11:20:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.