Autodesk neemt bouwsoftwarespecialist Plangrid over

Het Californische softwarebedrijf Autodesk neemt het eveneens Amerikaanse Plangrid over. Dat bedrijf maakt collaboratiesoftware voor de bouwindustrie. Autodesk heeft 875 miljoen dollar cash over voor Plangrid.

Met de software van Plangrid kunnen architecten, aannemers en onderaannemers van grote bouwwerken in realtime samenwerken. Ze krijgen zo bijvoorbeeld samen toegang tot planningen, to do-lijsten, foto’s en rapporten. De software wordt vooral op mobiele apparaten gebruikt die ter plekke op een werf ingezet kunnen worden. Plangrid heeft naar eigen zeggen al meer dan 12.000 projecten afgerond.

Met de overname van Plangrid wil Autodesk zijn positie in de bouwmarkt (die vele miljarden waard is) verstevigen. Het plan is om Plangrid te integreren in twee eigen oplossingen van Autodesk: Revit en BIM 360, dat zich al op de bouwmarkt richt.

‘Dit is een enorme opportuniteit om alles aspecten van het bouwproces te stroomlijnen door digitalisering en automatisatie’, zegt Autodesk-ceo Andrew Anagost. ‘De overname van Plangrid versnelt onze inspanningen om alle workflows in de bouwsector te verbeteren.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-21T11:21:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.