KBC laat app-gebruikers treinkaartjes kopen

Trein van NMBS

Vanaf vandaag zijn rechtstreeks in de bank-app van KBC treinkaartjes te kopen en af te rekenen. KBC werkt daarvoor samen met Olympus Mobility.

Klanten van de bank KBC die hun smartphone-gebruiken om te bankieren, kunnen vanaf nu ook rechtstreeks treintickets via hun telefoon kopen. Zij hoeven daarvoor geen gebruik meer te maken van de app van de NMBS. Ook het raadplegen van de dienstregeling is mogelijk.

KBC werkt hiervoor samen met Olympus Mobility. Dit bedrijf bouwt en beheert een mobiliteitsplatform en een app die de gebruiker vervoersoplossingen laat combineren: trein, tram, bus, parkings (NMBS-parking en straatparkeren) en deelsystemen (Velo, Blue-Bike, Cambio). De huidige aandeelhouders van Olympus Mobility zijn VAB, Taxistop en Cambio-autodelen.

De KBC Mobile-app heeft meer dan een miljoen gebruikers. De bank is de laatste tijd meer extra diensten aan zijn app aan het toevoegen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om in de app buskaartjes te kopen en parkeersessies via 4411 af te rekenen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-27T11:28:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.