KBC laat app-gebruikers treinkaartjes kopen

Trein van NMBS

Vanaf vandaag zijn rechtstreeks in de bank-app van KBC treinkaartjes te kopen en af te rekenen. KBC werkt daarvoor samen met Olympus Mobility.

Klanten van de bank KBC die hun smartphone-gebruiken om te bankieren, kunnen vanaf nu ook rechtstreeks treintickets via hun telefoon kopen. Zij hoeven daarvoor geen gebruik meer te maken van de app van de NMBS. Ook het raadplegen van de dienstregeling is mogelijk.

KBC werkt hiervoor samen met Olympus Mobility. Dit bedrijf bouwt en beheert een mobiliteitsplatform en een app die de gebruiker vervoersoplossingen laat combineren: trein, tram, bus, parkings (NMBS-parking en straatparkeren) en deelsystemen (Velo, Blue-Bike, Cambio). De huidige aandeelhouders van Olympus Mobility zijn VAB, Taxistop en Cambio-autodelen.

De KBC Mobile-app heeft meer dan een miljoen gebruikers. De bank is de laatste tijd meer extra diensten aan zijn app aan het toevoegen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om in de app buskaartjes te kopen en parkeersessies via 4411 af te rekenen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-27T11:28:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.