HCL zet SAP-portfolio Luminus in de cloud

Cloud weg

Het Indische HCL Technologies heeft een vijfjarig contract gewonnen met elektriciteitsproducent EDF Luminus. HCL helpt EDF Luminus bij het moderniseren van zijn it-infrastructuur en applicatielandschap en migreert zijn SAP-portfolio naar Amazon Web Services (AWS).

EDF Luminus is een dochteronderneming van Électricité de France (EDF). De deal betekent een belangrijke winst voor HCL in België en geeft het it-bedrijf de verantwoordelijkheid voor de migratie van alle SAP-toepassingen van EDF Luminus naar AWS.

‘De transformatie-roadmap die we hebben opgesteld voor EDF Luminus, stelt het bedrijf in staat om een echte digitale onderneming te worden, die ondersteund wordt door de beste technologie en it-diensten’, zegt Sandeep Saxena van HCL. ‘Met behulp van automatisatie en kunstmatige intelligentie kan EDF Luminus zijn klanten nog betere diensten aanbieden en zakelijke doelen bereiken.’

HCL heeft al heel wat ervaring op de energiemarkt. Het heeft meer dan honderd bedrijven uit die sector in zijn klantenportfolio. De Indische it-integrator werkt vanuit vierenveertig kantoren wereldwijd en draaide vorig jaar een omzet van bijna 8,5 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-22T09:33:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.