Dassault Systèmes gaat samenwerken met BHP

Mining koolmijn

Dassault Systèmes en grondstoffenleverancier BHP zijn een meerjarige strategische samenwerking aangegaan. Doel is om digitale technologieën beschikbaar te maken voor de mijnbouwindustrie.

De samenwerking tussen het Franse Dassault Systèmes en het Anglo-Australische BHP draait rond geo-technologie en resource-engineering. De twee bedrijven willen zowel mijnbouwkundige als andere operationele processen optimaliseren, ten voordele van de veiligheid en de duurzaamheid.

‘BHP en Dassault Systèmes delen een visie en ambitie ten aanzien van de mijnbouw van de eenentwintigste eeuw’, zegt Bernard Charlès, vice chairman en ceo van Dassault Systèmes. ‘Door het digitaliseren van alle processen - van planning tot exploratie - biedt ons 3DExperience-platform een holistische innovatieomgeving die onderlinge samenwerking nadrukkelijk bevordert. BHP kan zo sneller reageren op marktveranderingen, met succes duurzame innovaties op het gebied van mijnbouw toepassen, en de kosten drastisch verlagen. Hierbij kan BHP maximaal gebruikmaken van de best practices van veel bedrijven in de maakindustrie.’

Dassault Systèmes specialiseert zich in software voor 3d-ontwerp, 3d-digitale prototypes en product lifecycle management (plm).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-30T12:00:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.