Luchtvrachtspecialist AMI in zee met BluJay

Het Britse Air Menzies International (AMI), leverancier van luchtvracht- en expresdiensten aan expeditiebedrijven, gaat wereldwijde de supply chain-software van het Brits-Australische BluJay Solutions implementeren. Dat kondigen de twee partijen aan.

Het nieuw in te richten platform zal bestaan uit BluJay’s transport-, douane- en controle-managementsysteem en vervangt de huidige besturingssystemen van AMI.

AMI’s wens is een digitaal platform dat de processen vereenvoudigt en het voor klanten makkelijker maakt zaken te doen met de Britse luchtvrachtmakelaar, van het maken van boekingen tot het inzichtelijk maken van zendingen. Steven Ritchie, it-topman bij AMI, licht in een persverklaring toe dat de investering voor alles de klantervaring moet verbeteren. ‘Wij streven ernaar om in elke stap van de toeleveringsketen digitaal verbinding te maken, zodat onze klanten zijn aangesloten op de juiste producten, diensten en oplossingen. Naast het verplaatsen van onze activiteiten naar de cloud, werken we samen met BluJay om de toepassing van technologische innovaties te versnellen’, aldus Ritchie.

AMI verwacht dat de eerste vestigingen het nieuwe platform in september van dit jaar in gebruik gaan nemen, waarna klanten direct een offerte kunnen aanvragen, online-boekingen kunnen plaatsen en toegang krijgen tot digitale track & trace en samenwerken via documentuitwisseling.

Mohit Paul, salesverantwoordelijke voor de EMEA-regio van BluJay, voegt eraan toe dat hij uitkijkt naar de samenwerking en ‘om het technologieplatform te leveren dat zorgt voor een transformatie van AMI’s wereldwijde activiteiten en klantervaring’.  

Over BluJay Solutions

BluJay Solutions levert supply chain-software en -diensten aan wereldwijd opererende retailers, distributeurs, expediteurs, fabrikanten en logistieke dienstverleners. 

Blujay ontstond vorig jaar door het samengaan van Kewill, de Britse leverancier van softwaretoepassingen voor logistieke dienstverleners, verladers en douanes, en het Australische Leanlogistics, dat ze in 2016 overnamen. De naam BluJay (blauwe gaai) verwijst naar de moedige en opvallende vogel, die bekend staat om zijn intelligentie en aanpassingsvermogen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-04T08:03:00.000Z Cees Visser


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.