NXP verbetert toeleveringsketen met TCS

supply chain

Chipmaker NXP schakelt Tata Consultancy Services (TCS) in om zijn toeleveringsketen (supply chain) onder de loep te nemen en om deze toekomstbestendig te maken. TCS implementeert de cognitieve automatiseringssoftware Ignio en implementeert een private-cloudomgeving op alpha-architectuur.

NXP wil zijn it-landschap voor de toeleveringsketen vereenvoudigen en standaardiseren. Hiermee verwacht het zijn bedrijfsprocessen te versnellen en zijn supply chain toekomstbestendig te maken. De chipmaker kiest voor het Ignio-platform TCS in een private-cloudomgeving.

Ignio automatiseert en optimaliseert de it-systemen met behulp van kunstmatige intelligentie (ai), machine learning (ml) en softwareontwikkeling. TCS claimt dat de oplossing context-gerelateerd werkt, waardoor het autonoom problemen kan oplossen en idealiter zelfs voorkomt. Dit moet NXP’s supply chain-it-systemen flexibel en efficiënt maken.

De applicaties voor de toeleveringsketen van NXP bestaat onder meer uit software voor de planning, de productlevenscyclus (plm), het offertetraject en het magazijnbeheer. De apps zijn opgebouwd uit drie lagen: de functionele applicatielaag, de technische applicatiemanagement-laag en de onderliggende infrastructuurlaag. Het Ignio-platform van TCS ondersteunt NXP naar eigen zeggen over alle lagen.

Het Indiase concern is al tien jaar it-parter van de chipfabrikant, met hoofdkantoor in Nijmegen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-17T11:43:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.