Brussel verwelkomt ai-conferentie

In de Ateliers des Tanneurs in Brussel vindt van 6 tot 8 november de Benelux-conferentie AI Synergies plaats. Deze combineert de jaarlijkse BNAIC- en Benelearn-conferenties met een extra luik dat zich richt op bedrijven en niet-commerciële organisaties.

BNAIC en Benelearn zijn twee academische zusterconferenties met een lange staat van dienst. De voorbije drie jaren werden ze georganiseerd door Nederlandse universiteiten, terwijl de editie 2019 – de 31ste inmiddels - werd toegewezen aan de Brusselse tandem ULB-VUB.

‘Brussel heeft met de ULB en VUB twee van de oudste ai-onderzoekscentra in Europa’, zegt professor Tom Lenaerts. ‘Bijgevolg doet het ons veel plezier om deze mooie conferentie dit jaar terug in Brussel te kunnen organiseren. De voorbije twee jaren zijn ai en machine learning hot topics geworden. Onze onderzoeksinstellingen worden bijna overbevraagd door het bedrijfsleven. Dit is meteen ook de reden waarom we deze editie een extra touch willen geven door er op dag een b2b-conferentiedag aan toe te voegen. Op dag twee van de conferentie zal vooral worden ingezet op interactie tussen de academische wereld en het bedrijfsleven.’

AI Synergies heeft bovendien nog een verassing in petto: op de avond van 6 november heeft een bijzonder netwerkevent in Bozar plaats, onder de noemer ‘Memes, paintings, and AI. A conversation between Luc Tuymans  and Luc Steels with an intervention by Mark Tuters’. Deze is toegankelijk voor alle deelnemers van de conferentie. Ai en kunst zijn de rode draad en de gastheren zijn kunstenaar Luc Tuymans, een van de meest invloedrijke hedendaagse kunstschilders en Prof. Em. Luc Steels, oprichter van het VUB AI-lab, zelf uitvoerend kunstenaar en kunstkenner.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-11T09:34:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.