Delaware sluit partnership met DataStories rond ai

Partners handen

De Belgische it-consultant Delaware kondigt een samenwerking aan tussen zijn ai-afdeling Delaware.ai en DataStories International uit Turnhout, specialist op het vlak van datascience en augmented analytics. Ze gaan samen oplossingen voor machine learning en voorspellende analyse aanbieden aan klanten in verscheidene sectoren.

DataStories heeft een berekeningssoftware en workflow ontwikkeld die automatisch zelflerende machine learning-algoritmes toepast zonder tussenkomst van de gebruiker. Door de krachten te bundelen met DataStories wil Delaware zijn klanten helpen om hun data om te zetten in zogeheten interactieve ‘data stories’. Die zijn klaar zijn om te interpreteren en te delen zonder dat daarvoor datascience-competenties of it-middelen nodig zijn.

‘Ai wordt een alsmaar belangrijker onderdeel van onze wereld’, stelt Sven Arnauts, manager bij Delaware.ai. ‘We zijn ervan overtuigd dat het voor iedereen mogelijk moet zijn geavanceerde data inzichten te benutten. Omdat daarvoor momenteel een aanzienlijke investering in middelen en expertise nodig is, vormt de democratisering van software voor machine learning en voorspellende analyse een belangrijke stap in het realiseren van deze ambitie. In het kader van dit partnership zullen we het DataStories-platform gebruiken en de krachtige mogelijkheden ervan introduceren in onze twee ecosystemen, Microsoft en SAP.’

Delaware stelt 2.150 medewerkers te werk in twaalf landen in Europa, Azië en Noord- en Zuid-Amerika.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-18T11:07:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.