Agfa wil it-activiteiten verkopen aan Italiaanse groep

deal handen schudden overeenkomst contract

Beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert is met de Italiaanse Dedalus Holding aan het onderhandelen over de verkoop van zijn it-activiteiten. Dat heeft het bedrijf zelf bekendgemaakt. Een eventuele deal zou 975 miljoen euro waard zijn, zonder schulden mee te rekenen.

Agfa-Gevaert startte enkele maanden geleden met een veilingproces voor zijn it-activiteiten, maar praat nog maar met een potentiële kandidaat verder: Dedalus Holding. Het gaat onder meer om software voor ziekenhuizen om hun administratie en financiën te beheren en de workflow met patiënten te automatiseren. In Frankrijk, Brazilië en de DACH-landen (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) zitten ook de imaging it-activiteiten in de deal, de software voor het beheren van medische beelden, omdat die activiteit daar nauw verbonden is met de ziekenhuissoftware. 

HealtcareIt draait voor Agfa een jaaromzet van zo’n 260 miljoen euro. Dat is bijna tien procent van de volledige omzet. De afdeling werd vorig jaar afgesplitst van de rest van Agfa. Naast Dedalus zouden ook Compugroup en investeerders als KKR, Permira en Advent geïnteresseerd zijn geweest in een overname. 

Als alles naar plan verloopt, zou de overname in het tweede kwartaal van 2020 rond moeten zijn. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-02T10:43:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.