Ricoh vernieuwt computerpark Eggo Keukens

Computers

Keukenontwerper Eggo heeft UpFront, de it-afdeling van Ricoh Belgium, ingeschakeld om zijn verouderend computerpark volledig te vervangen. In totaal gaat het om meer dan 250 werkstations en 140 laptops in vijftig verkooppunten in België en Luxemburg en in alle kantoren met administratieve en ondersteunende diensten.

Eggo is een van de grotere Belgische keukenfabrikanten. Het bedrijf ontwerpt en installeert jaarlijks 17.000 keukens en kasten en biedt werk aan 450 mensen. Het familiebedrijf is al twintig jaar actief. Eggo heeft een substantieel computerpark: 250 werkstations in de winkels en 140 laptops die worden ingezet door administratieve en ondersteunende diensten in het logistieke centrum in Rhisnes en op de hoofdzetel in Bois-de-Villers. Omdat de huidige softwaretoepassingen steeds meer computerkracht vragen, besloot Eggo zijn volledige vloot van computers te vernieuwen.

Het duo Ricoh-Upfront leverde financieel gezien de meest impactvolle offerte in. Naast een veel lagere it-kost voor Eggo blijken de voordelen van het vernieuwde computerpark vooral in het dagelijkse werkcomfort voor de werknemers. ‘De uitdaging lag in het leveren van computers die krachtig genoeg waren om de keukensoftware te ondersteunen die veel rekenkracht gebruikt, vooral op grafisch niveau’, zegt Eric Gryson, ceo Ricoh BeLux. ‘De nieuwe pc’s kunnen dit perfect aan en stellen medewerkers van Eggo in staat om een hoogwaardige service aan hun klanten te bieden. Bovendien wilde Eggo van deze vlootvernieuwing profiteren om over te stappen van Windows 7/8 naar Windows 10 en hiermee een grote technologische sprong voorwaarts te maken. Dat was nodig, want Microsoft heeft officieel aangekondigd dat het in januari 2020 stopt met de technische ondersteuning voor Windows 7.’

Image

Om een zo efficiënt mogelijke implementatie te garanderen, gebruikte UpFront geautomatiseerde procedures met vooraf geïnstalleerde software en besturingssysteem op basis van een image die door Eggo werd getest en goedgekeurd. De uitrol gebeurde in sneltempo. In minder dan drie weken - want de ingebruikname moest absoluut klaar zijn vóór de zomerverkoop – werden vier tot acht computers per winkel geplaatst. Tegelijk werden de laptops op het hoofdkantoor en in het logistieke centrum vervangen.

De oude computers en laptops belandden niet op het stort, maar werden ge-refurbished en aan verenigingen geschonken, zodat dit vervangproject ook een sociale en duurzame dimensie krijgt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-18T09:54:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.