4Itego doet tweede overname in Nederland

België en Nederland

Het Nederlandse Infinite Simulation Systems uit Breda wordt onderdeel van de 4Itego Group. Dat is de groep waar ook Cadcorner uit het Belgische Sint-Eloois-Winkel en GPO Solutions (eveneens uit Breda) deel van uitmaken.

4Itego ondersteunt industriële bedrijven bij hun digitale transformatie door hun productontwikkeling en productieprocessen te verbeteren en te versnellen. De drie dochters leveren advies, software, implementaties op maat, support en training.

4Itego ontstond toen het Belgische Cadcorner (in 2011 opgericht) in 2017 zijn Nederlandse branchegenoot GPO Solutions inlijfde. Managing director Robin van Raak: ‘Zo ontstond de 4Itego Group, waarin we de expertise van beide bedrijven hebben samengebracht. We zijn actief in de Benelux en werken ook projecten uit voor vestigingen van onze klanten in andere Europese landen.’

Infinite Simulation Systems

De 4Itego Group neemt nu ook Infinite Simulation Systems over. Het bedrijf uit Breda is marktleider in de Benelux voor industriële simulatiesoftware. Cadcorner-oprichter Xavier Werbrouck: ‘Simulatiesoftware is cruciaal om innovaties te testen en te optimaliseren, liefst zo vroeg mogelijk in de ontwikkeling. We spreken dan over sterkte-analyses, stromingsanalyses en ander vraagstukken rond chemische reacties en aerodynamica. Infinite implementeert deze software voor de Benelux, in hoofdzaak met de oplossingen van het Amerikaanse softwarebedrijf Ansys. We bieden binnen Cadcorner en GPO Solutions sinds eind 2018 ook Ansys aan, maar door de overname zullen wij onze klanten een nog ruimere expertise kunnen bieden. Alle bestaande Ansys-activiteiten binnen Cadcorner en GPO Solutions zullen worden ondergebracht binnen Infinite.’

4Itego telt bijna vijftig medewerkers. De drie locaties in Sint-Eloois-Winkel en Breda blijven behouden. De nieuwe groep tekent voor een geconsolideerde omzet van vijftien miljoen euro en ondersteunt gezamenlijk ruim 750 klanten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-16T10:39:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.