Tobania neemt Python Predictions over

Deal handen schudden overname

De it-groep Tobania heeft Python Predictions overgenomen, een Brussels bedrijf dat zich sinds 2006 specialiseert in datawetenschap. Onder meer Telenet, Delhaize, Argenta, Eneco en Sportpaleis Group werken met Python Predictions om inzichten uit hun business te krijgen.

Python analyseert data om beslissingen te ondersteunen en processen te verbeteren rond marketing, risicoberekening, procesverbetering en hr. Door data science en machine learning kunnen klanten profiteren van inzichten in het verleden, maar ook betere beslissingen nemen voor het heden en de toekomst. Objectief risico’s berekenen, burn-outs voorspellen, een betere doelgroepbepaling binnen marketingcampagnes of operationele bedrijfsprocessen verbeteren, zijn het soort oplossingen dat Python Predictions biedt.

Deze competenties – en het team van Python – worden nu onderdeel van Tobania. Volgens Tobania-ceo Lode Peeters passen deze nieuwe toepassingen perfect binnen de huidige bedrijfskoers. Zijn bedrijf wil klanten als copiloot ondersteunen in hun digitale transformatie. Dat gaat verder dan technologie alleen, waardoor Tobania er recent voor koos haar centres of excellence flink uit te breiden. Applicaties voor data-analyse spelen hierin een belangrijke rol.

‘Het exploiteren van data is cruciaal geworden voor elke organisatie’, zegt Peeters. ‘Realtime-toegang tot informatie en inzichten is onontbeerlijk voor managers die de juiste keuzes willen maken. Bovendien vereist het bouwen van bedrijfssystemen waardevolle en nuttige gegevens. De samenwerking met Python Predictions is dan ook een belangrijke strategische keuze.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-28T11:55:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.