Vlaanderen krijgt er vier ‘Fabrieken van de Toekomst’ bij

Winnaar

Audi Brussels (Vorst), Kautex Textron Benelux (Tessenderlo), Total (Evergem) en Vandemoortele (Izegem) zijn de nieuwe ‘Fabrieken van de Toekomst’. Dat heeft technologiefederatie Agoria aangekondigd. Op zes jaar tijd is de kopgroep van toekomstgerichte productiebedrijven in Vlaanderen uitgegroeid tot een club van 38 leden.

‘Fabrieken van de Toekomst’ moeten volgens de definitie van Agoria investeren in digitalisering, in slimme processen en producten en in een productie van wereldniveau. Ze moeten ook doordacht omgaan met energie en materialen en aandacht hebben voor de betrokkenheid, creativiteit en autonomie van hun medewerkers. Meer dan zeshonderd Vlaamse maakbedrijven volgen begeleiding om deze transformatie te ondergaan.

‘Deze ondernemingen hebben stuk voor stuk bewezen dat ze tot de internationale top behoren’, aldus Peter Demuynck, algemeen directeur van technologiefederatie Agoria Vlaanderen. Agoria en onderzoekscentrum Sirris reiken al zes jaar de awards uit, in samenwerking met sectorfederaties als Fevia Vlaanderen, Fedustria Vlaanderen, essenscia Vlaanderen, Centexbel, Catalisti, Wood.be en Flanders' FOOD. Ook Vlaams minister van Economie Nathalie Muylle (CD&V) was bij de uitreiking aanwezig.

De 38 ‘Fabrieken van de Toekomst’ investeerden de voorbije vijf jaar meer dan 1,7 miljard euro in infrastructuurvernieuwing, digitalisering en automatisering. Hun tewerkstelling steeg in diezelfde periode met 17 procent. ‘Dat is het bewijs dat digitalisering, robotisering en automatisering niet ten koste van de werkgelegenheid gaan, wel integendeel, en dit dankzij de groei in productiviteit en omzet’, zegt Geert Jacobs, expert innovatie bij Agoria.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-19T14:24:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.