Inmanta mag automatisatie BICS ondersteunen

Het Leuvense Inmanta heeft een contract afgesloten met Proximus-dochter BICS. Inmanta gaat de wholesale carrier een orkestratietool leveren om het netwerk van BICS aan te sturen en te beheren. De overeenkomst geldt voor meerdere jaren.

De tool van Inmanta is bedoeld om software- en netwerksystemen die in bedrijven aanwezig zijn in de lucht te houden. Het systeem werkt overkoepelend en stuurt als een dirigent aan wat waar en wanneer moet gebeuren, zonder dat er nog manuele stappen nodig zijn. Zo garandeert de orkestratietool consistentie doorheen de volledige it- en netwerkinfrastructuur, over verschillende technologieën en leveranciers heen.

BICS gaat de tool gebruiken voor de end-to-end-automatisatie van zijn netwerkdiensten. Na een succesvolle proof of concept in 2018/2019 besliste de operator om een meerjarige samenwerkingsovereenkomst af te sluiten met Inmanta. De service orchestrator moet BICS verschillende voordelen opleveren, zoals een snellere time-to-market door het volledig automatiseren van services over meerdere domeinen heen (netwerk, cloud, NFV), een hogere kostenefficiëntie en productiviteit, volledige visibiliteit en controle door het end-to-end-beheer en een hoge wendbaarheid en flexibiliteit door het open, uitbreidbare framework.

Inmanta maakt deel uit van de startup-incubator Start it @KBC. Het is een spin-off van de KU Leuven, terwijl de technologie is gebaseerd op meer dan tien jaar research.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-11T09:52:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.