Hello Customer haalt zes miljoen euro op

Geld groei financieel

Hello Customer, dat bedrijven een saas-platform aanbiedt om geautomatiseerd feedback van klanten te verzamelen en te analyseren, heeft in een nieuwe kapitaalronde zes miljoen euro opgehaald bij Senovo Capital en Peak Capital, twee investeringsfondsen uit Duitsland en Nederland. Het bedrijf wil de komende jaren verder doorgroeien in Europa en de VS.

Deze kapitaalsinjectie volgt op een ronde van twee miljoen euro in 2018. Toen haalde Hello Customer onder meer Dovesco (het fonds van de broers Anthony en Gregory De Clerck), Seeder Fund en een groep business angels aan boord, onder wie de drie stichters van Showpad. Ook deze bestaande investeerders brengen opnieuw kapitaal in.

Hello Customer werd in 2015 opgericht door Leslie Cottenjé, Joeri Pansaerts en Bram De Vos. Zij bouwden een saas-platform dat bedrijven helpt om ervaringen en verwachtingen van klanten in kaart te brengen en te analyseren. Daarna worden er automatisch inzichten uitgehaald om de klantenervaring vervolgens te verbeteren. De technologie is gebaseerd op een eenvoudige klantenbevraging met open vragen, waarop linguïstische algoritmes en ai wordt losgelaten.

Hello Customer bedient financiële instellingen en retail-ketens. De voorbije jaren kreeg het bedrijf ook voet aan de grond in Nederland, het VK en Spanje. In eigen land mag het Luminus, Lunch Garden, Voogd & Voogd en Telenet tot zijn klanten rekenen.

De focus van Hello Customer blijft de komende jaren op groei liggen, zowel in zijn product als in markten. ‘Enerzijds blijven we in onze software-as-a-service investeren met nieuwe ontwikkelingen, gefocust op nog meer proactieve analytics’, zegt Cottenjé. ‘Door feedback te combineren met operationele data, kunnen organisaties onmiddellijk gevolg geven aan hun inzichten en bijsturen waar nodig. Tegelijk zijn we ook ambitieus in de verdere uitbreiding van landen waar we actief zijn. De wereldeconomie kent een duidelijke vertraging, dus dat betekent dat ook wij opnieuw bekijken wat de volgende stappen kunnen zijn. Een van onze grootste ambities blijft om van wal te steken in de VS. Juist daarom zijn we blij om ervaren partners als Senovo en Peak Capital aan boord te halen, omdat ze uitermate goed gepositioneerd zijn om ons daarin te ondersteunen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-19T10:07:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.